Tekst objavljen: 26.02.2015 1:50        


OSLO,11. februara (Tanjug) - Norveška je prošle godine ostvarila privredni rast od 2,3 odsto, identičan kao u 2013, saopštio je zavod za statistiku (ŠB). Bruto domaći proizvod Norveške (BDP) je u četvrtom tromesečiju 2014. porastao 0,5 odsto u odnosu na prethodni kvartal, u kome je ostvaren rast od 0,1 odsto, preneo je AFP.

Rast norveškog BDP u prošloj godini

OSLO,11. februara (Tanjug) - Norveška je prošle godine ostvarila privredni rast od 2,3 odsto, identičan kao u 2013, saopštio je zavod za statistiku (ŠB).
Bruto domaći proizvod Norveške (BDP) je u četvrtom tromesečiju 2014. porastao 0,5 odsto u odnosu na prethodni kvartal, u kome je ostvaren rast od 0,1 odsto, preneo je AFP.
Objavljeni podaci odnose se na "kontinentalni" BDP u koji nije uračunata proizvodnja nafte, ni pomorski saobraćaj. Norvežani smatraju da je kontinentalni indeks realniji pokazatelj ekonomskog stanja, jer on isključuje ogromne ciklične varijacije vezane za naftu koju ova zemlja izvozi u velikim količinama.
Uključujući petrohemiju i pomorski saobraćaj, ukupan BDP Norveške je prošle godine porastao 2,2 odsto a u četrvrtom tromesečiju 0,9 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana