Tekst objavljen: 05.04.2017 9:35        


NJUJORK, 5. aprila (Tanjug) - Vlasnik luksuznog modnog brenda Ralf Loren saopštio je da će zatvoriti svoju radnju na elitnoj lokaciji na Petoj aveniji, blizu "Tramp kule", i da će pristupiti restukrturi digitalnog poslovanja i smanjenju radne snage u okviru plana uštede još 140 miliona dolara, izveštava televizija CNBC. 

Ralf Loren deli otkaze i zatvara rađu na Petoj aveniji

Ovim je proširen plan godišnje štednje od 180 do 220 miliona dolara, koji je najavljen prošlog juna. Kompanija je tada objavila da će smanjiti otprilike osam odsto od ukupnog broja zaposlenih sa punim radnim vremenom, da će zatvoriti više od 50 prodavnica i fokusirati se na svoja tri osnovna brenda, među kojima je i marka "Polo".

Portparolka Ralfa Lorena nije odmah odgovorila na pitanjie CNBC-a da li je odluka o zatvarnju prodavnice na Petoj aveniji vezana za poremećaje u radu zbog blizine "Tramp kule".

Zgrada je pod jakim merama obezbeđenja pošto je ta lokacija bila mesto potesta kako tokom predsedničke izborne kampanje, tako i posle izbora Donalda Trampa.

Kompanija "Tifani" je prošlog meseca saopštila da im je prodaja u najelitnijoj radnji u NJujorku pala za 11 posto za celu godinu, uključujuci pad od 7,0 procenata u četvrtom kvartalu. Reč je o prodavnici u okolini "Tramp kule", navodi tv stanica.

Pored zatvaranja niza prodavnica, Ralf Loren je objavio da će svoje e-poslovanje prebaciti na jeftiniju klaud platformu u saradnji s tehnološkom firmom "Salesforce", odnosno da neće razvijati sopstveni sistem kako je ranije planirao.

Iz firme nisu precizirali koliko će tačcno radnih mesta ukinuti, a u junu prošle godine procenjivano je da će bez posla ostati oko 1.000 ljudi.

Nove najavljene mere će koštati kompaniju oko 370 miliona dolara, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana