Tekst objavljen: 10.03.2015 3:20        


BEOGRAD, 23. feburara (Tanjug) - Klub privrednih novinara uručiće sutra tradicionalno priznanje privrednicima i kompanijama koje su svojim radom obeležile godinu, a neka od prizananja uručiće i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović. Priznanje "Poslovni čovek godine" biće uručenio predsedniku Kompanije YUMIS Milovanu Kociću, a alatna plaketa "Kompanija g

Privredni novinari:Poslovni čovek godine Milovan Kocić

BEOGRAD, 23. feburara (Tanjug) - Klub privrednih novinara uručiće sutra tradicionalno priznanje privrednicima i kompanijama koje su svojim radom obeležile godinu, a neka od prizananja uručiće i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović.
Priznanje "Poslovni čovek godine" biće uručenio predsedniku Kompanije YUMIS Milovanu Kociću, a alatna plaketa "Kompanija godine" firmi Tigar Tajers Serbia.
Priznanje "Projekat godine" biće uručeno Termolektrani ĆTE KO Kostolac"- direktoru Draganu Jovanoviću, dok je poslovni potez godine otvaranje fabrike "Fresenius Medical Care" u Vršcu.
Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o. Radojica Rovčanin, dobiće priznanje za društveno odgovorno poslovanje, dok je predzeće "Prvi Partizan" Užice dobitnik priznanja za održivost domaće proizvodnje. Mladi menadžer godine je Dejan Dramićanin direktor BITGER grupe koja se bavi informatikom.
Plakete i priznanja "Menadžer godine" dobiće Predrag Djurović iz Žitopromet mlina za investiciju i proizvodnju žitomlinskih i testeničarskih proizvoda; Pavle Nenadović iz gazdinstva Nenadović za investicije u ratarsku proizvodnju.
Isto priznanje biće uručeno Lubiši Drinjakoviću iz mlekare "Bodri" u Takovu za investiciju i inovativnost u proizvodnji mlečnih proizvoda, menadžeru Klastera tekstilaca Novog Pazara AŠTEX Nerminu Baliji za udruživanje i rezultate klastera.
Direktor Specijalne bolnica Čigota dr Željko Stakić dobiće priznaje za 50 godina uspešnog rada te ustanove i doprinos razvoju zdravstvenog turizma. Plaketa za predanost i petnaestogodišnju posvećenost humanitarnom radu, biće uručena Humanitarnpj organizaciji Stara Raška.
"Zlatno pero" koje se tradicionalno dodeljuje za privredno novinarstvo dpniće novinar Biznis dodatka lista "Danas" Mirjana Stevanović, a priznanje "Gordan Ranitović", koje nosi ime osnivača Kluba privrednih novinara, dobiće urednica portala E kapija Marija Kambić.
Žiri Kluba privednih novinara odlučio da ove godine nagradi one, koji su uspeli ne samo da održe proizvodnju, već su i da pokrenuu nove investicije, u godini koja je veoma bila teška za privredu.
Na to ukazuju podaci da je industrijska proizvodanja bila manja za 6,5 odsto, nego prethodne godine, a najveći problemi bili su nelikvidnost, nesolventnost i siva ekonomija.
U takvim okolnostima privrednicma nije bilo lako da se opredle za nove investicije, ali njihovi napori doneli su dobre poslovne rezultate koji nose ohrabrujuće poruke za budućost privrede.
Priznanja će biti dodeljena sutra na svečanosti u Privrednoj komori Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana