Tekst objavljen: 31.03.2017 12:39        


BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Saobraćajno preduzeće Lasta, koje je od nastanka do danas prešlo dve milijarde i 700 miliona kilometara, proslavilo je večeras 70 godina od osnivanja.

Preduzeće Lasta proslavilo 70. rođendan

Preduzeće Lasta prvog aprila slavi sedamdeseti rođendan, a tim povodom je večeras u Klubu poslanika priredilo svečanost za zaposlene, poslovne partnere i prijatelje kuće.

Kako je tokom svečanosti rekao direktor za logistiku Marko Bodganović, ovo preduzeće, 1947. godine, kada je osnovano, imalo je osam kamiona i jedan autobus zaplenjen iz Drugog svetskog rata.

Dvadesetak godina kasnije, podstio je, prešlo se isključivo na prevoz putnika a prevoz robe je obustavljen.
"Prolazili smo kroz ružne trenutke, ratove i inflacije, ali evo već 70 godina uspešno opstajemo", rekao je Bogdanović dodajući da je od svog osnivanja, Lasta prešla dve milijarde i 700 miliona kilometara.

Na proslavi je organizovan i prigodan kulturno umetnički program na kojem se obratio generalni direktor preduzeća Bojan Bojanić koji se zahvalio prisutnima na dolasku podsetivši na najsvetlije trenutke Laste, kao na primer da je ta kompanije bila prevoznik na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine, ali i članstvo u Eurolajnsu od devedesetih godina prošlog veka.

Bojanić je rekao da su planovi za ovu, sedamdesetu godinu poslovanja veliki, te da se planira kupovina 150 novih vozila u voznom parku, ali i mnoge akcije za korisnike.

Istakao je i da će se Lasta donacijama posvetiti i najugroženijima.
"Sa dugom tradicijom, iskusnim osobljem i flotom koja broji 900 autobusa, Lasta godišnje pređe preko 80 kilometara i preveze više od 100 miliona putnika", kazao je Bojanić.

Svečanosti su doprineli i hor Dečjeg kulturnog centra, učenice baletske škole Nacionalne fondacije za igru, hor Braća Baruh i drugi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana