Tekst objavljen: 26.02.2015 1:35        


LONDON, 11. februara (Tanjug) - Svetski proizvodjač higijenskih sredstava Rekit Benkiser (Reckit Benckiser), poznat po trgovačkim markama "kalgon", "dureks", "strepsils", "vit" (veet), "klerasil" u četvrtom tromesečju prošle godine je ostvario značajno povećanje prodaje u Rusiji u očekivanju rasta cena. U materijalima kompanije se navodi da je povećanje prodaje u regionu koji obuhvata Rusiju, Bliski istok i Afriku (RUMEA) u četvrtom trome

Povećana prodaja

LONDON, 11. februara (Tanjug) - Svetski proizvodjač higijenskih sredstava Rekit Benkiser (Reckit Benckiser), poznat po trgovačkim markama "kalgon", "dureks", "strepsils", "vit" (veet), "klerasil" u četvrtom tromesečju prošle godine je ostvario značajno povećanje prodaje u Rusiji u očekivanju rasta cena.
U materijalima kompanije se navodi da je povećanje prodaje u regionu koji obuhvata Rusiju, Bliski istok i Afriku (RUMEA) u četvrtom tromesečju bilo 17 odsto, prvenstveno zbog očekivanog rasta cena, preneo je Tas.
Kompanija je saopštila da je povećanje cena u Rusiji pomerila za kasnije, s obzirom na visoku prodaju na veliko, i na inflatorne pritiske na potrošače.
Medjutim Rekit Benkiser nije precizirao o kom konretno vremenskom periodu se radi.
"U celini prognoza za rusko tržište ostaje neodredjena zbog aktuelne geopolitičke situacije i devalvacije rublje. Nastavljamo da radimo u skladu sa strategijom za plasman naših brendova i stvaranje dugoročnog rasta u zemlji", naveli su iz kompanije.
Kako je ranije javio Tas, mnogi strani prozvodjači pelena, sredstava za ličnu higijenu, kozmetike i kućne hemije već su obavestili ruske trgovce o povećanju cena 50 odsto.
Medju njima su švedska SCA (trgovačke marke "libero", "libres", "ceva") i američki Prokter end Gempl ("ariel", "tajd", "feri", "blend-a-med", "pampers", "olvejz", "hed end šoulders").

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana