Tekst objavljen: 04.04.2017 9:35        


MOSTAR, 4. aprila (Tanjug) - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Mostaru da očekuje da će nakon poteza države, banaka i uprave doći do stabilizacije poslovanja Agrokora, koja će se osetiti i u drugim državama u kojima koncern posluje. "Zakon koji donosimo odnosi se pre svega na Hrvatsku, na one kompanije koje imaju sedište u Hrvatskoj. 

Plenković očekuje stabilizaciju poslovanja Agrokora

"Zakon koji donosimo odnosi se pre svega na Hrvatsku, na one kompanije koje imaju sedište u Hrvatskoj. Ali, zainteresovani smo da se ta stabilnost oseti u pozitivnom smislu i u drugim zemljama gde je kompanija aktivna", rekao je on na konferenciji za medije na marginama mostarskog privrednog sajma, prenosi agencija Hina.

Prema njegovim rečima, čini se da je inicijativa za donošenje posebnog zakona ubrzala procese za postizanje dogovora vlasnika, uprave, poverilaca, kreditora i dobavljača.

"Nama je u interesu svako rešenje koje je održivo i koje će uzeti u obzir interese svih učesnika tog procesa. Naravno i zaposlenih", dodao je Plenković.

Napomenuo je da će vlada podržati i svako drugo rešenje koje je dobro svih strana.
"Ako se dođe u situaciju da treba primieniti odredbe zakona koji ćemo, nadam se, usvojiti ove nedelje, mi smo spremni da preuzmemo odgovornost i pomognemo procesu restruktiranja i održivosti koncerna", istakano je hrvatski premijer.

Sabor sutra počinje raspravu o tzv. "lex Agrokoru".
Na pitanje o izjavi srpskog premijera Aleksandra Vučića da će o problemu Agrokora razgovarati s predstavnicima ruskih banaka, Plenković je rekao da nije čuo za tu izjavu i dodao da je tokom sinoćne večere s Vučićem i drugim zvaničnicima razgovarao "vrlo načelno".

"Dijalog koji vodimo uključuje sve zainteresovane", kazao je Plenković.
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić je izjavio da dobavljači iz BiH neće biti oštećeni zbog problema hrvatske kompanije. "Očekujemo da dobavljači iz BiH budu tretirani kao i svi drugi dobavljači Agrokora u iznalaženju rešenja", rekao je Ivanić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana