Tekst objavljen: 26.02.2015 1:45        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Predsednik Fisklanog saveta Pavle Petrović izjavio je danas da je najavljeno zaduživanje države u dinarima "ograničena mogućnost" i da neće moći da reši finasiranje javnog duga. "Dominatno zaduživanje će i dalje biti u stranoj valuti", rekao je Petrović na predstavljanju ocene Fisklne strategije Vlade Srbije od 2015. do 2017. godine.

Petrović: Zaduzivanje u dinarvni dug

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Predsednik Fisklanog saveta Pavle Petrović izjavio je danas da je najavljeno zaduživanje države u dinarima "ograničena mogućnost" i da neće moći da reši finasiranje javnog duga.
"Dominatno zaduživanje će i dalje biti u stranoj valuti", rekao je Petrović na predstavljanju ocene Fisklne strategije Vlade Srbije od 2015. do 2017. godine.
Od pet milijardi evra koje Srbija treba da servisira, milijarda je u dinarima i tu Fisklani savet, kako je kazao, ne vidi da nešto može značjanije da se promeni.
"Ne vidimu tu veliki prostor", rekao je Petrović.
Prema njegovim rečima, "dinarizacija" jeste poželjna stvar, ali će zavisiti izmedju ostalog i od toga koliko je uspešna fiskalna konsolidacija i makrostabilnost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana