Tekst objavljen: 26.02.2015 1:21        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Kompaniji Orion Telekom danas je svečano uručen ISO sertifikat zahvaljujući kome je ta kompanija postala jedina u Srbiji koja je usvojila objedinjeni sistem upravljanja. Prema rečima direktora SGS-a Marinka Ukropine, uručeni su sertifikati za sistem menadzmenta kvaliteta (ISO 9001/2008), sistem menadzmenta bezbednosti informacija (27001/2013), kao i sertifikat za sistem menadzmenta informatičkih usluga (ISO 2000

Orion Telekom dobio ISO sertifikat

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Kompaniji Orion Telekom danas je svečano uručen ISO sertifikat zahvaljujući kome je ta kompanija postala jedina u Srbiji koja je usvojila objedinjeni sistem upravljanja.
Prema rečima direktora SGS-a Marinka Ukropine, uručeni su sertifikati za sistem menadzmenta kvaliteta (ISO 9001/2008), sistem menadzmenta bezbednosti informacija (27001/2013), kao i sertifikat za sistem menadzmenta informatičkih usluga (ISO 20000-1/2011) kojim se kvalitet usluga i brige o korisnicima podiže na najviši nivo.
"Kompanija koja se odluči za sertifikaciju potvrdjuje svoju pouzdanost i vrednost na tržištu u oblasti kojom se bavi, naročito sa aspekta bezbednosti informacija kao i sa aspekta držanja kvaliteta informatičkih usluga na konstantnom nivou što je danas veoma bitno na samo kod nas već i uopšte za poslovanje u inostranstvu", istakao je Ukropina.
Kako je saopšteno, u toku je i sertifikacija za sistem menadzmenta poslovnog kontunuiteta.
Direktor Orion Telekoma Slobodan Djinović je naglasio da je sertifikacija veoma značajna za kompaniju jer je svrstava u sam vrh svetski poznatih i trzišno potvrdjenih kompanija koje su prepoznale značaj Integrisanog sistema upravljanja.
"Važno je reći da je sve u skladu sa standardima Evropske unije u kojoj kompanije moraju da imaju takve sertifikate u svom poslovanju, a pored toga važno je i sa pozicija sve većih pitanja bezbednosti podataka koja postaje sve akltuelnija. Sa tim u vezi smatram da će Orion Telekom svojim korisnicima ponuditi najveće standarde kada je bezbednost u pitanju", istakao je Djinović.
Kako je najavio, Orion Telekom je potpisao ugovor sa Ministarstvom za telekomunikacije o dodeli besplatnih uredjaja koji će korisnicima omogućiti da imaju televizijski program i nakon gašenja analognog sistema u aprilu, maju ove godine.
"Otprilike oko 120 do 200 hiljada domaćinstava će dobiti besplatan uredjaj koji će praktično priključiti ne svoj TV prijemnik i imaće digitalni signal televizije", izjavio je Djinović izrazivši zadovoljstvo što je kompanija Orion telekom prepoznata kao partner u tom poslu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana