Tekst objavljen: 26.02.2015 4:20        


KAIRO, 11. februara (Tanjug) - Privreda Egipta će u fiskalnoj 2015/2016. najverovatnije porasti 4,3 odsto, saopštio je danas Medjunarodni monetarni fond (MMF). MMF je potvrdio prognozu privrednog rasta od 3,8 odsto za tekuću fiskalnu godinu zaključno sa junom, dodajući da se egipatska ekonomija oporavlja uprkos teškoćama nakon višegodišnje nestabilnosti, prenosi agencija AP.

Optimistična prognoza MMF-a za Egipat

KAIRO, 11. februara (Tanjug) - Privreda Egipta će u fiskalnoj 2015/2016. najverovatnije porasti 4,3 odsto, saopštio je danas Medjunarodni monetarni fond (MMF).
MMF je potvrdio prognozu privrednog rasta od 3,8 odsto za tekuću fiskalnu godinu zaključno sa junom, dodajući da se egipatska ekonomija oporavlja uprkos teškoćama nakon višegodišnje nestabilnosti, prenosi agencija AP.
Fond je za fiskalnu 2014/2015. prethodno predvidjao rast bruto domaćeg proizvoda od 2,2 odsto.
"Zahvaljujući posvećenosti egipatskih vlasti reformama i inicijativama, izgledi za privredni rast, zaposlenost i makroekonomsku stabilnost su pozitivni", navodi MMF.
Politički nemiri koji su izbili nakon zbacivanja Hosnija Mubaraka sa vlasti 2011. teško su pogodili privredu Egipta, pogotovo njen ključni turistički sektor, a Kairo i dalje ima velike teškoće u privlačenju inostranih investitora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana