Tekst objavljen: 10.04.2017 15:07        


ZAGREB, 10. aprtila (Tanjug) - Trgovački sud u Zagrebu danas je otvorio postupak vanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i zavisna društva u Hrvatskoj, i imenovao za vanrednog poverenika koncerna Antu Ramljaka, javljaju hrvatski mediji. Većini kompanija iz sastava Agrokor koncerna danas tokom prepodneva, shodno rešenju Trgovačkog suda u Zagrebu, odblokirani su poslovni računi, pokazuju podaci Finansijske agencije (Fina).

Odblokirani svi Agrokorovi računi

Tako oko 11,30 sati u blokadi više nisu računi Agrokora, Zvijezde, Konzuma, Leda, Jamnice, Vupika, Belja, PIK-a Vinkovci, Agrokor trgovine, Solane Pag, Agrolagune, i drugi, prenosi portal Poslovni.

Trgovački sud u Zagrebu je danas, na predlog Vlade, imenovao Antu Ramljaka za vanrednog poverenika Agrokora i zabranio pokretanje i vođenje parničnih, plenidbenih, upravnih i postupaka osiguranja i drugih, protiv Agrokora i 24 društva u njegovom sastavu u Hrvatskoj, čime je omogućena deblokada računa koncerna i njegovih preduzeća.

Postupak vanredne uprave, u skladu sa odgovarajućim zakonom, otvoren je u 9,50 sati, nakon što je hrvatska vlada jutros odlukom za poverenika predložila Ramljaka.

Pozvani su svi poverioci da vanrednom povereniku prijave svoja potraživanja u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni poverioci pozivaju da obaveste poverenika o svojim pravima.

Takođe, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obaveze prema koncernu ispunjavaju bez odlaganja, prenosi Poslovni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana