Tekst objavljen: 05.03.2024 13:55        


Belgrade Airport prenosi usluge zemaljskog opsluživanja kompaniji Menzies Aviation, saopšteno je iz te kompanije

Od jutros nova firma radi zemaljsko opsluživanje na beogradskom aerodomu


Naime, kompanija Belgrade Airport, deo grupacije VINCI Airports, obaveštava da kompanija Menzies Aviation, vodeći partner svetskih aerodroma i aviokompanija, počinje pružanje usluga zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Nikola Tesla Beograd. Menzies Aviation od danas, 5. marta 2024. godine, pružaće usluge tehničkog prihvata i otpreme i opsluživanja prtljaga, odleđivanja vazduhoplova i putnički servis.

Takođe, pružaće usluge putnicima sa ograničenom pokretljivošću i usluge opsluživanja robe.

Potpisani ugovor podrazumeva prenos svih ugovorenih obaveza o zemaljskom opsluživanju sa kompanije Belgrade Airport na Menzies Aviation, uz saglasnost partnerskih avio-kompanija.

Svi prethodno zaposleni u organizacionoj jedinici zemaljsko opsluživanje Belgrade Airport, potpisali su ugovore o radu sa Menzies Aviation, kao novim poslodavcem.

Kako javlja Tangosix,već jutros, prvi let Er Srbije koji je Menzis u potpunosti samostalno opslužiobio je za Amsterdam. Reč je letu JU360, koji je put Holandije odleteo u 06:40. Kako saznaje taj protal, promena pružaoca usluga zemaljskog opsluživanja prošla je besprekorno isvi letovi Er Srbije u jutarnjem talasu poleteli su praktično bez ikakvih odstupanja u odnosu na planirani red letenja. Reč je o letovima ka Frankfurtu, Barseloni, Milanu, Parizu, Diseldorfu, Ljubljani, Pragu, Podgorici, Zagrebu, Cirihu, Amsterdamu i Rimu.

„Menzis Aviation“, kompanija koja je jedan od vodećih globalnih pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja putničkih aviona, ubuduće će obavljati opslugu vazduhoplova, registraciju putnika i prtljaga, kao i njihovo ukrcavanje na letove srpske nacionalne avio-kompanije. Promena operatera zemaljskog opsluživanja na beogradskom aerodromu usledila je posle nekoliko meseci opsežnih priprema.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podsetimo, Er Srbija i „Menzies Aviation“ su u oktobru 2023. godine potpisali Memorandum o razumevanju. Promena operatera je pokrenuta, kao što je Er Srbija u više navrata saopštavala, „u cilju unapređenja nivoa usluge srpske nacionalne avio-kompanije na beogradskom aerodromu, kao i boljeg korisničkog iskustva za putnike“.

Takođe, zbog većeg poremećaja saobraćaja Er Srbije u jednom danu18. juna prošle godine, odlučeno je da sebroj kompanija koje se bave opsluživanjem putničkih aviona na beogradskom aerodromu poveća. Prve reakcije tada su došle od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesićakoji je samo nekoliko dana kasnije najavio liberalizaciju hendling tržišta na „Tesli“.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je potom 11. jula stavio van snage do tada postojeću Odluku o ograničenju broja pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja na beogradskom aerodromu što je otvorilo priliku da se broj kompanija u ovom sektoru poveća. Do tada su najveće klijente servisiralibeogradski aerodrom i privatna kompanija Sky Partner.

Budući da se koncesionaru beogradskog aerodroma u poslovni model ne uklapa (kao i na većini lokacija u svetu) bavljenje opsluživanjem putnika,kompanija „Menzies Aviation“ preuzela je gotovo kompletne ljudske i tehničke kapacitete nekadašnjeg sektora za opsluživanje aviona beogradskog aerodroma. Bitnije, Menzis se dogovorio sa Er Srbijom da će oni biti kompanija koja će opsluživati nacionalnu avio-kompaniju što je ozvaničeno u oktobru prošle godine.

Liberalizacija je donela još jednog igrača, takođe privatnu kompaniju Gold Air.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zemaljsko opsluživanje Menzies Aviation beogradski aerodrom aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana