Tekst objavljen: 08.03.2015 12:20        


BEOGRAD, 21. februara (Tanjug) - Narodni pokret Srbije podržava rešavanje problema smederevske Železare, ocenjujući da je takav potez neophodan celokupnoj domaćoj privredi i svim njenim zaposlenima, a ne samo Železari. Taj pokret u saopštenju navodi da pomoć Železari treba pružiti, ali limitirano, do nivoa održivosti celokupnog privrednog sistema.

NPS:Pomoć Železari, ali limitirano

BEOGRAD, 21. februara (Tanjug) - Narodni pokret Srbije podržava rešavanje problema smederevske Železare, ocenjujući da je takav potez neophodan celokupnoj domaćoj privredi i svim njenim zaposlenima, a ne samo Železari.
Taj pokret u saopštenju navodi da pomoć Železari treba pružiti, ali limitirano, do nivoa održivosti celokupnog privrednog sistema.
Železara je kičma industrijskog sektora i od njenog rada zavisi funkcionisanje velikog broja preduzeća, navodi se u saopštenju, ali se ocenjuje da njen procvat ili samoodrživost tog sistema nisu mogući.
"Realno sagledavanje stanja, umesto bajkovitih obećanja i megalomanskih projekcija, je ono što Srbiji i njenim gradjanima treba", navodi NPS dodajući da izdvajanja iz budžeta treba limitirati, jer u vremenu opustošene privrede, Srbija nema novca za bacanje i nerealne projekcije.
NPS od Vlade Srbije zatražio je objavljivanje preciznih informacija koliko preduzeća direktno zavisi od poslovanja Železare i koliki je ukupan broj radnika, čija bi egzistencija bila ugrožena prestankom rada ovog giganta.
"Samo objavljivanjem ovih podataka, javnost Srbije moći će realno da sagleda značaj odluke Vlade o podršci Železari", smatra taj pokret.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana