Tekst objavljen: 27.02.2015 2:50        


ATINA,12.februara (Tanjug) - Stopa nezaposlenosti u Grčkoj, jedna od najviših u evrozoni, u novembru prošle godine je ostala na nepromenjenih 25,8 odsto u odnosu na prethodni mesec, saopštio je zavod za statistiku (Elstat). Grčka stopa nezaposlenostu u novembru 2013. iznosila je 27,7 odsto, prenosi AFP.

Novembarska stopa nezaposenosti u Grčkoj stagnirala

ATINA,12.februara (Tanjug) - Stopa nezaposlenosti u Grčkoj, jedna od najviših u evrozoni, u novembru prošle godine je ostala na nepromenjenih 25,8 odsto u odnosu na prethodni mesec, saopštio je zavod za statistiku (Elstat).
Grčka stopa nezaposlenostu u novembru 2013. iznosila je 27,7 odsto, prenosi AFP.
Nezaposlenost je u Grčkoj "eksplodirala" od 2009. godine, kada je počela dužnička kriza u ovoj zemlji, dostigavši rekordnih 28 odsto u septembru 2013, otkada lagano pada.
Svaki drugi Grk, ili 50,6 odsto mladjih od 25 godina je nezaposleno, što je manje nego pre godinu dana kada ih je bez posla bilo čak 57 odsto.
Nezaposlenost medju ženama je prisutnija nego medju muškarcima, 29,3 odsto Grkinja je bez posla nasuprot 23 odsto Grka.
Borba protiv nezaposlenosti je jedan od glavnih izazova nove vlade grčke levice Sirize, koja je odnela pobedu na parlamentarnim izborima 25. januara ove godine.
Posle šestogodišnje duboke recesije i politike krajnje štednje kako bi se izašlo na kraj sa enormnim dugovima, Grčka od drugog tromesečija 2014. beleži privredni rast i očekuje da će u 2015. imati rast bruto domaćeg proizvoda od 2,9 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana