Tekst objavljen: 11.03.2015 2:00        


BERLIN, 24. februara (Tanjug) - Nemački parlament će u petak glasati o predlogu za produženje programa finansijske pomoći Grčkoj, izjavio je danas jedan od vodećih zvaničnika vladajuće Hrišćansko-demokratske stranke, Mihael Grose-Bremer. "Ovaj predlog će pred donjim domom nemačkog parlamenta (Bundestagom) izneti nemački ministar finansija Volfgang Šojble a posle će uslediti jednoipočasovna rasprava", rekao je Grose-Bremer, i izrazio

Nemački parlament u petak o produženju programa Grčkoj

BERLIN, 24. februara (Tanjug) - Nemački parlament će u petak glasati o predlogu za produženje programa finansijske pomoći Grčkoj, izjavio je danas jedan od vodećih zvaničnika vladajuće Hrišćansko-demokratske stranke, Mihael Grose-Bremer.
"Ovaj predlog će pred donjim domom nemačkog parlamenta (Bundestagom) izneti nemački ministar finansija Volfgang Šojble a posle će uslediti jednoipočasovna rasprava", rekao je Grose-Bremer, i izrazio uverenje u postizanje "šireg dogovora" uprkos tome što neki pojedinci "gaje rezervu prema daljoj isplati pomoći Atini".
Glasanje nemačkog parlamenta će uslediti nakon što Evropska komisija, Evropska centralna banka i Medjunarodni monetarni fond konačno daju "zeleno svetlo" za produženje programa pomoći Grčkoj.
Zvanična Atina je danas dostavila plan reformi, što je bio uslov ministara finansija evrozone za nastavak dobijanja pomoći.
Kako prenosi francuska agencija, nemački ministar finansija, Volfgang Šojble, pismeno se danas obratio članovima Bundestaga, pozivajući ih da glasaju za četvoromesečno produženje programa pomoći Atini koji zvanicno ističe ove subote, 28. februara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana