Tekst objavljen: 24.02.2015 12:37        


Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel izrazio je danas "oprezan optimizam" u pogledu pronalaženja rešenja za grčku situaciju. "Oprezno sam optimističan u pogledu toga da smo se prošlog petka i danas, korak po korak, približili rešenju krize", izjavio je Gabrijel na jednoj konferenciji u Berlinu.

Nemačka oprezni optimista prema rešenju grčke krize

BERLIN, 24. februara (Tanjug) - Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel izrazio je danas "oprezan optimizam" u pogledu pronalaženja rešenja za grčku situaciju.
"Oprezno sam optimističan u pogledu toga da smo se prošlog petka i danas, korak po korak, približili rešenju krize", izjavio je Gabrijel na jednoj konferenciji u Berlinu.
Ministri finansija evrozone su prošle nedelje pristali na četvoromesečno produženje finansijskog programa pomoći Atini a Grčka je danas dostavila predlog reformi koje su zahtevane u zamenu za produženje programa, prenosi agencija Frans pres.
"Želimo da nastavimo sa dodelom pomoći Grčkoj, ali pod uslovom da nastavi sa programom reformi", zaključio je Gabrijel, a prenosi Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana