Tekst objavljen: 07.03.2015 8:10        


BRISEL, 20. februara (Tanjug) - Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi objavio je na tviteru da evrogrupa ostvaruje napredak na današnjim pregovorima u Briselu o nastavku programa medjunarodne finansijske pomoći Grčkoj, prenosi Gardijan. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, u medjuvremenu, je odbacio predlog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da sazove samit lidera EU u nedelju, ukoliko evrogrupa danas ne postigne dogovor o pomoći

Moskovisi:Napredak u pregovorimamita u nedelju

BRISEL, 20. februara (Tanjug) - Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi objavio je na tviteru da evrogrupa ostvaruje napredak na današnjim pregovorima u Briselu o nastavku programa medjunarodne finansijske pomoći Grčkoj, prenosi Gardijan.
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, u medjuvremenu, je odbacio predlog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da sazove samit lidera EU u nedelju, ukoliko evrogrupa danas ne postigne dogovor o pomoći Grčkoj, ali je spreman da to učini u bliskoj budućnosti ukoliko bude neophodno.
Stav Tuska Rojtersu je preneo neimenovani evropski zvaničnik, dodajući da je pre sazivanja samita na nivou EU potrebno da budu iscrpljene sve opcije na nivou evrogrupe.
Drugi zvaničnik evrozone izjavio je da predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum trenutno svim učesnicima sastanka evrogrupe predstavlja nacrt teksta kog su ministri finansija Grčke i ostalih članica evrozone skicirali, a koji bi mogao da posluži kao osnova za sporazum koji bi omogućio nastavak finansijske podrške EU Atini.
Rojters navodi da nacrt teksta predvidja da Atina do ponedeljka predstavi mere koje planira da sprovede.
Grčki mediji, pak, javljaju da se u Briselu pregovara o četvoromesečnom programu pomoći za Grčku, koji ne bi uključivao mere štednje. Atina bi se, medjutim, obavezala da neće preduzimati jednostrane korake kao što su podizanje minimalne plate ili zaštita od prinudne naplate potraživanja obezbedjenih hipotekom u slučajevima u kojima se radi o jedinom domu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana