Tekst objavljen: 08.03.2015 10:50        


BEOGRAD, 21. februara (Tanjug) - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je na forumu u Parizu da je prilagodjavanje klimatskim promenama uslov za razvoj konkurentne poljoprivrede. Forum, na kome je govorio predsednik Francuske Fransoa Oland i ministri poljoprivrede brojnih evropskih država i sveta, održan je uoči današnjeg otvaranja Medjunarodnog sajma poljoprivrede u Parizu

Ministarka u Parizu o klimatskia i poljoprivredi

BEOGRAD, 21. februara (Tanjug) - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je na forumu u Parizu da je prilagodjavanje klimatskim promenama uslov za razvoj konkurentne poljoprivrede.
Forum, na kome je govorio predsednik Francuske Fransoa Oland i ministri poljoprivrede brojnih evropskih država i sveta, održan je uoči današnjeg otvaranja Medjunarodnog sajma poljoprivrede u Parizu.
Forum je, kako se navodi u saopštenju Ministartva poljoprivrede i zaštite životne sredine, bio prilika da se diskutuje o uticaju klimatskih promena na poljoprivredu i predlozima za smanjenje emisije štetnih gasova uz razvoj konkurentne poljoprivredne proizvodnje.
Posebna pažnja posvećena je predlozima za prilagodjavanje klimatskim promenama, koji će podstaći razvoj konkurentne poljoprivrede.
Predstavnici vladinih institucija država učesnica ukazali su na značaj i ulogu državnih i javnih institucija u kreiranju agrarnih politika i politika životne sredine u svetlu sve izraženijih klimatskih promena i uticaja na poljoprivredu.
Ministarka je juče učestvovala na Medjunarodnom forumu poljoprivrede i klimatskih promena u Parizu, u organizaciji francuskog Ministarstva poljoprivrede, hrane i šumarstva i Ministarstva spoljnih poslova i medjunarodnog razvoja Francuske.
Medju govornicima bili su ministar poljoprivrede, hrane i šumarstva Francuske Stefan Le Fol, ministar spoljnih poslova i medjunarodnog razvoja Francuske Lorent Fabius, generalni direktor Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu Hoze Gracijano Da Silva, kao i ministri poljoprivrede Holandije, Maroka, Egipta, Alžira, Južnoafričke Republike, kao i predsednik Unije francuskih farmera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana