Tekst objavljen: 18.03.2015 9:55        


DARMŠTAT, 3. marta (Tanjug) - Nemačka farmaceutska kompanija Merk očekuje ove godine blagi rast bruto operativnog profita (Ebitda) zbog troškova za razvoj nove imunoterapije protiv raka i jake konkurencije sa kojom se suočava njen lek za multiple sklerozu "rebif". Ova prognoza nije uzela u obzir Merkovo preuzimanje američkog proizvodjača laboratorijske opreme SA (Sigma Aldrić) koje je obavljeno u septembru prošle godine za 17

Merk očekuje blagi rast Ebitda u 2015.

DARMŠTAT, 3. marta (Tanjug) - Nemačka farmaceutska kompanija Merk očekuje ove godine blagi rast bruto operativnog profita (Ebitda) zbog troškova za razvoj nove imunoterapije protiv raka i jake konkurencije sa kojom se suočava njen lek za multiple sklerozu "rebif".
Ova prognoza nije uzela u obzir Merkovo preuzimanje američkog proizvodjača laboratorijske opreme SA (Sigma Aldrić) koje je obavljeno u septembru prošle godine za 17 milijardi dolara, preneo je danas Rojters.
Merk, koji posluje i u oblasti hemije i laboratorijske opreme, ostvario je Ebitda u četvrtom tromesečju prošle godine od 878 miliona evra, što predstavlja rast od 10,5 odsto.
Analitičari su predvidjali u proseku profit od 870 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana