Tekst objavljen: 05.04.2017 9:35        


BEOGRAD, 5. aprila (Tanjug) - U Beogradu je danas počela trodnevna Međunarodna konferencija "Jačanje socijalnog dijaloga i socijalnih partnera - doprinos napretku" u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) i Evropskog sindikalnog instituta (ETUI). 

Međunarodna konferencija o socijalnom dijalogu

Na tom skupu pored predstavnika reprezentativnih sindikalnih centrala iz Srbije i sindikata iz EU, učestvuje i generalni sekretar Evropske konfederacije sindikata (EKS) Luka Visentini, predsednik Evropskog ekonomskog i socijalnog saveta Jorgos Dasis, kao i predsednik ETUI Filip Poše i predstavnici Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Unije poslodavaca Srbije i Privredne komore Srbije.

U saopštenju S S S S se dodaje da prisustvo tih zvanica potvrđuje važnost skupa i podseća se da EKS objedinjuje više od 60 miliona radnika u svim evropskim zemljama i predstavlja glavnog pregovarača sa poslodavačkim udruženjima i vladama na nivou Evropske unije.

"Poslednjih nekoliko godina, EKS je izbila u prvi plan zalaganjem za alternativnu ekonomsku politiku koja bi se distancirala od mera stezanja kaiša, a zaslugom EKS-a, nedavno je u Rimu potpisana i deklaracija o budućnosti EU, u kojoj su najznačajnije mesto zauzela socijalna pitanja i nužnost da se evropskim radnicima povećaju zarade. U funkciji toga je i nedavno započeta dvogodišnja kampanja EKS-a za povećanje zarada svim zaposlenima u Evropi i u toj akciji učestvuje i S S S S", piše u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana