Tekst objavljen: 18.03.2015 3:20        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Samit gradonačelnika centralne i istočne Evrope biće održan 23. aprila u Beogradu, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i istakao da glavni gradovi treba da budu lokomotive razvoja, ali i regionalne saradnje. "Želimo da napravimo sličan samit kao prošle godine u decembru kada smo imali priliku da ugostimo 16 premijera centralne i istočne Evrope", rekao je Mali na Kopaonik biznis forumu u okvir

Mali:Samit gradonačelnika regiona 23. aprila u Beogradu

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Samit gradonačelnika centralne i istočne Evrope biće održan 23. aprila u Beogradu, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i istakao da glavni gradovi treba da budu lokomotive razvoja, ali i regionalne saradnje.
"Želimo da napravimo sličan samit kao prošle godine u decembru kada smo imali priliku da ugostimo 16 premijera centralne i istočne Evrope", rekao je Mali na Kopaonik biznis forumu u okviru panela o regionalnom povezivanju.
Mali je kazao da će na taj samit biti pozvani i predstavnici velikih kompanija u regionu, za koje će biti organizovan poslovni forum.
On je poručio da glavni gradovi treba da unapredjuju ekonomsku, političku i svaku drugu saradnju.
"Beograd ima skoro 40 odsto udela u bruto domaćem proizvodu Srbije", naveo je Mali dodajući da grad Beograd prati ciljeve Vlade Srbije.
Kako je rekao, gradska vlast u Beogradu se ranije nije dovoljno bavila širenjem medjunarodne saradnje, kao i da je Beograd u poslednjih nešto manje od godinu dana znatno pojačao aktivnost na tom polju.
Mali je kazao da su delegacije Beograda imale susrete sa mnogim gradovima u regionu i Evropi u tom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana