Tekst objavljen: 09.03.2015 6:25        


UŽICE, 22. februara (Tanjug) - Malinari Zlatiborskog i Moravičkog okruga, okupljeni u Savez "Srpska malina", zatražili su danas nastavak razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem, od koga očekuju da im organizuje sastanak sa hladnjačarima, kako bi uskladili tržišnu cenu maline prošlogodišnjeg roda. "Za prošlogodišnju malinu još nije obračunata krajnja cena. Malina je otkupljivana po neujednačenoj ceni o

Malinari traže uskladjivanje cene prošlogodišnjeg roda

UŽICE, 22. februara (Tanjug) - Malinari Zlatiborskog i Moravičkog okruga, okupljeni u Savez "Srpska malina", zatražili su danas nastavak razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem, od koga očekuju da im organizuje sastanak sa hladnjačarima, kako bi uskladili tržišnu cenu maline prošlogodišnjeg roda.
"Za prošlogodišnju malinu još nije obračunata krajnja cena. Malina je otkupljivana po neujednačenoj ceni od 170 do 270 dinara po kilogramu sa PDV-om u različitim krajevima zapadne Srbije. Mi tražimo izjednačavanje cene prošlogodišnje maline", rekao je za Tanjug predsednik Saveza "Srpska malina" Milutin Živković.
istakao da će se, tek kada se taj problem reši, razgovarati o akontnoj ceni ovogodišnjeg roda.
Prema rečima sekretara udruženja "Vilamet" iz Ivanjice Stojana Ocokoljića, malinari iz tog kraja koji proizvode jednu petinu malina u celoj Srbiji, akontna cena ovogodišnjeg roda morala bi da bude najmanje 2,3 evra.
"Sve ispod te cene za nas je neisplativo zbog povećanja cena djubriva, preparata i cene rada. Ako država može strancima da da 10 hiljada evra subvencija po zaposlenom radniku, mi tražimo da nama daju samo 50 evra po jednom zaposlenom u malinarstvu i biće svi zadovoljni", kaže Ocokoljić za Tanjug.
Savez "Srpska malina" o akontnoj ceni maline za ovu godinu razgovaraće na sastanku u aprilu.
Sastanku malinara u Užicu prisustvovalo je 12 udruženja malinara iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana