Tekst objavljen: 27.02.2015 3:01        


ARILJE, 12. februara (Tanjug) - Proizvodjači maline iz Ivanjice, Arilja, Užica, Kosjerića i Požege složili su se danas da akontna cena maline ne sme biti niža od 2,3 evra po kilogramu. Oni su na sastanku održanom u Arilju zatražili nastavak razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o problemima koji prate ovu poljoprivrednu granu.

Malinari traže akontnu cenu od 2,3 evra za kilogram

ARILJE, 12. februara (Tanjug) - Proizvodjači maline iz Ivanjice, Arilja, Užica, Kosjerića i Požege složili su se danas da akontna cena maline ne sme biti niža od 2,3 evra po kilogramu.
Oni su na sastanku održanom u Arilju zatražili nastavak razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o problemima koji prate ovu poljoprivrednu granu.
"Za proizvedenu malinu iz 2014. godine nije obračunata krajnja cena i očekujemo nastavak razgovora sa predsednikom Vlade. Na prethodnom sastanku, održanom u avgustu 2014. godine, apelovali smo na hladnjačare da se cena na tržištu uskladi", kaže za Tanjug predsednik udruženja "Malinar" iz Ivanjice, Dobrivoje Radović.
Prema rečima čelnika ariljskog udruženja "Vilamet", Dragana Bogdanovića proizvodjači maline iz zapadne Srbije smatraju da cena ovog voća ne sme biti niža od 2,3 evra. On je podsetio da je malina uzgajivačima sa ovog područja plaćana 157 dinara po kilogramu.
"Malinarima iz Mačvanskog okruga malina je plaćana 230 dinara po kilogramu i više pa zato zahtevamo da nam se isplati razlika do tog iznosa. Uostalom, ne može cena za ovu godinu biti niža od 2,3 evra koliko staje i kilogram griza ", kategoričan je Bogdanović.
Oni, takodje smatraju, da se moraju jačati udruženja koja će praviti planove za proizvodnju ovog voća za naredni period jer je malina strateški proizvod ovog dela naše zemlje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana