Tekst objavljen: 18.03.2015 2:25        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Privlačenje velikih stranih investitora i strateška partnerstva mogu da budu uspešan model za razvoj privrede i celog regiona, što pokazuje uspeh srpske nacionalne aviokompanije Er Srbija, izjavio je danas na Kopanik biznis forumu gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mali, koji je predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, rekao je na panelu o regionalnom povezivanju da je Er Srbija uvodjenjem

Mali: Projekat Er Srbija koristan za region

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) - Privlačenje velikih stranih investitora i strateška partnerstva mogu da budu uspešan model za razvoj privrede i celog regiona, što pokazuje uspeh srpske nacionalne aviokompanije Er Srbija, izjavio je danas na Kopanik biznis forumu gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Mali, koji je predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, rekao je na panelu o regionalnom povezivanju da je Er Srbija uvodjenjem novih destinacija povezala velike gradove u regionu.
"Er Srbja je koristan projekat za ceo region", istakao je Mali, podsetivši da je srpski avioprevoznik samo za jednu godinu uveo 16 novih destinacija.
On je, komentarišući uspeh hrvatskog Agrokora u objedinjavanju trgovinskih lanaca, rekao da je i to svakako dobar model za razvoj.
On je rekao da je ključ uspeha u ekonomiji obima i veličine i da je podsetio da je Agrokor prvo ojačao kod svoje kuće pa je zatim počeo da se širi i u regionu.
Mali ističe da Srbija u razvoju svoje aviokompanije nije niti kupila niti preuzela neku kompaniju ni ostvarila rast, ali je došlo do uspešnog strateškog partnerstva sa Etihad ervejzom.
On je kazao da Er Srbija nije samo prepoznata kao lider u regionu, već da izlazi i na svetsku scenu.
Mali je predložio zemljama u regionu da primene sličan model, odnosno da traže jake strateške partnere.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana