Tekst objavljen: 07.03.2015 6:05        


BEOGRAD, 20. februara (Tanjug) - Predstavnici Državne agencije za turizam saopštili su danas da se povećava broj turista iz Srbije, ali da očekuju da će narednih godina taj rast biti još veći. Prema podacima te agencije, Makedoniju je u protekloj godini posetilo 740.000 turista, od čega je 42.000 bilo iz Srbije.

Makedonija sve popularnija medju srpskim turistima

BEOGRAD, 20. februara (Tanjug) - Predstavnici Državne agencije za turizam saopštili su danas da se povećava broj turista iz Srbije, ali da očekuju da će narednih godina taj rast biti još veći.
Prema podacima te agencije, Makedoniju je u protekloj godini posetilo 740.000 turista, od čega je 42.000 bilo iz Srbije.
Inače, u poslednjih pet godina Makedonija beleži rast od devet odsto kada je reč o turistima iz Srbije.
To je na promociji makedonskog turizma u okviru Medjunarodnog sajma turizma u Beogradu novinarima rekao direktor te agencije Kristijan Džambazovski.
On očekuje da u narednih pet godina broj turista iz Srbije poraste za čak 60 odsto.
Predstavljajući turističke potencijale svoje zemlje, Džambazovski je poseban akcenat stavio na Ohrid i Ohridsko jezero, koji su i do sada privlačili najveću pažnju turista, istakavši da je upravo odatle otišlo 84 odsto zadovoljnih posetilaca.
Istovremeno, on je izrazio zadovoljstvo zbog nedavno potpisanog sporazuma izmedju Vlada Srbije i Makedonije, za koje je rekao da će svakako doprineti boljoj promociji naših zemalja na medjunarodnom polju.
Osim gostiju iz Srbije, Makedoniju najviše posećuju turisti iz Turske, Grčke, Rumunije, Bugarske, Holandije i Belgije, čime se u poslednjih 14 godina beleži porast poseta od 140 odsto.
"Ako prvi put dolazite u Makedoniju, otvorite sva čula da biste osetili šta nudi, a ako dolazite po ko zna koji put shvatićete da svako putovanje nosi neko novo iskustvo", poručila je ambasadorka Makedonije u Srbiji Vera Jovanovska Tipko.
Počasni ambasador kulture Makedonije u Srbiji Zafir Hadžimanov istakao je ovom prilikom da nema manje a bogatije zemlje u svetu, poput Makedonije, kada su prirodne lepote u pitanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana