Tekst objavljen: 10.03.2015 9:45        


LONDON, 23. februara (Tanjug) - Britansko Ministarstvo finansija je danas saopštilo da je pribavilo 500 miliona funti (769 miliona dolara) prodajom 1,0 odsto udela u bankarskoj grupaciji "Lojds", čime je državni udeo u banci smanjen ispod 24 odsto. Prodaja akcija predstavlja još jedan korak ka potpunom vraćanju banke u privatno vlasništvo, nakon što je Britanija tokom finansijske krize iz 2007. u nju upumpala 20 milija

London smanjio udeo u Lojdsu

LONDON, 23. februara (Tanjug) - Britansko Ministarstvo finansija je danas saopštilo da je pribavilo 500 miliona funti (769 miliona dolara) prodajom 1,0 odsto udela u bankarskoj grupaciji "Lojds", čime je državni udeo u banci smanjen ispod 24 odsto.
Prodaja akcija predstavlja još jedan korak ka potpunom vraćanju banke u privatno vlasništvo, nakon što je Britanija tokom finansijske krize iz 2007. u nju upumpala 20 milijardi funti (31 milijardu dolara), postavši vlasnik 41 odsto deonica banke, prenosi Rojters.
Finansijski instrumenti Velike Britanije (UKFI), koji upravljaju deonicama banaka koje je od bankrota spasila država, angažovali su u decembru američku banku "Morgan Stenli" da upravlja prodajom akcija "Lojdsa", nakon čega je državni udeo u "Lojdsu" smanjen na 23,9 sa 24,9 odsto. Vlada u Londonu je prodajom deonica "Lojdsa" dosad pribavila oko 15 milijardi funti.
"Ostvaren je novi napredak u vraćanju 'Lojdsa' u privatno vlasništvo, smanjenju javnog duga i vraćanju novca poreskih obveznika", izjavio je britanski ministar finansija Džordž Ozborn.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana