Tekst objavljen: 31.03.2017 10:34        


BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je u intervjuu za Blic da zbog Agrokora u Srbiji nema većih problema i da se sve obaveze ispunjavaju u potpunosti i na vreme, kao i to da srpska vlada i ministarstvo trgovine danonoćno prate situaciju i interesuju se za sudbinu 11.000 srpskih radnika i više od 650 dobavljača.

Ljajić: Radnici u Srbiji neće ostati na ulici

"Nama je najvažnija sudbina zaposlenih ovde, kojih je mnogo i brinemo posebno o tome, ali i o dobavljačima. Važno nam je da se obaveze prema njima ispunjavaju i treća stvar je da se ispunjavaju obaveze prema državi. Za sada tu nema problema. Agrokorovo poslovanje u Srbiji je stabilno i tu, uverili smo se, nema nekih većih problema ni kada govorimo o trgovinskom lancu Merkator S.

Ljaljic ocenjuje da će se situacija sa Agrokorom rešiti, jer se radi o isuviše velikom gigantu, da bi se dozvolilo da propadne. Ljajić veruje da će rešenje krize u Agrokoru biti tako da ruske banke preuzmu dugovanje, što je prema njemu najbolje rešenje.

"Očekujemo da će doći do tog dogovora sa ruskim bankama Sber i VTP u narednih nekoliko dana".
Od 660 dobavljača, koliko ima samo Merkator S, po rečima Ljajića niko nema problema sa potraživanjima.
On navodi da su se javile samo dve kompanije i to ne zbog problema sa potraživanjem, već da bi se raspitali o situaciji u Agrokoru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana