Tekst objavljen: 27.02.2015 12:46        


ŽENEVA, 12. februara (Tanjug) - Švajcarska bankarska grupacija Kredi Svis ostvarila je neto profit od 921 milion franaka (994 miliona dolara) u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu, nakon gubitka od 476 miliona franaka iz istog perioda lane. Banka navodi da će jačanje franka i trenutne niske kamatne stope umanjiti njen ovogodišnji profit za tri odsto u odnosu na zaradu iz 2014, ali da će ti gubici biti nadoknadjeni do k

Kredi Svis ponovo na stazama profita

ŽENEVA, 12. februara (Tanjug) - Švajcarska bankarska grupacija Kredi Svis ostvarila je neto profit od 921 milion franaka (994 miliona dolara) u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu, nakon gubitka od 476 miliona franaka iz istog perioda lane.
Banka navodi da će jačanje franka i trenutne niske kamatne stope umanjiti njen ovogodišnji profit za tri odsto u odnosu na zaradu iz 2014, ali da će ti gubici biti nadoknadjeni do kraja 2017, prenosi agencija AP.
Kredi Svis je pokrenuo niz mera da se zaštiti od iznenadnog jačanja franka u odnosu na druge valute, koje je nedavno šokiralo tržišta.
Banka dodaje da će dividende za 2014. ostati na nivou od 0,70 franaka po akciji, kao i da će akcionarima ponuditi opciju da uvećaju broj svojih deonica umesto da uzmu gotovinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana