Tekst objavljen: 11.03.2015 2:36        


JAGODINA, 24. februara (Tanjug) - U skupštini grada Jagodine danas je potpisan protokol o otvaranju Fabrike stilskog nameštaja Kompanije "Savio Firmino" iz Italije u Jagodini. Protokol su potpisali gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i vlasnik kompanije "Savio Firmino" Gvido Savio.

Kompanija Savio Firmino otvara fabriku u Jagodini

JAGODINA, 24. februara (Tanjug) - U skupštini grada Jagodine danas je potpisan protokol o otvaranju Fabrike stilskog nameštaja Kompanije "Savio Firmino" iz Italije u Jagodini.
Protokol su potpisali gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i vlasnik kompanije "Savio Firmino" Gvido Savio.
"Reč je o prvoj ovakvoj fabrici u ovom delu Srbije. Oni izvoze svoje proizvode u Rusiju i nekoliko zemalja Evrope, a zaposliće izmedju 50 i 60 radnika", rekao je na konferenciji za novinare pre ceremonije potpisivanja protokola, predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.
"Narednog meseca, već početkom marta, otićiće u Italiju oko deset radnika na obuku u tamošnjoj fabrici i radnici na obuci će dobiti i neku platu, nadam se zadovoljavajuću", rekao je Marković.
Fabrika kompanije "Savio Firmini" će u Jagodini početi proizvodnju u hali koju su zakupili od jednog privatnika, a "grad će im dati hektar zemlje u industrijskoj zoni, sa kompletnom infrastrukturom, gde je će napraviti fabriku od 2.500 kvadrata", kazao je Marković.
Oni će imati sve uslove kao što imaju i do sada otvorene fabrike italijanskih kompanija u Jagodini, dodao je Marković.
Pre potpisivanja protokola, delegacija Kompanije "Savio Firmino" bila je u Jagodini i informisala se o uslovima koje dobija od Skupštine grada i Srbije.
Nastavljamo da dovodimo investitore i dalje kao i do sada i već krajem marta dolaze nam još tri zainteresovana investitora iz Italije, dodao je Marković.
Zahvaljujući se Markoviću "što je omogućio našu proizvodnju u Jagodini i Srbiji", Gvido Savio je rekao da je porodična kompanija "Savio Firmino" osnovana 1941. godine i "veoma je poznata na internacionalnom tržištu".
"Prodajemo, manje više u celom svetu, i nadam se da ćemo pojačati prodaju i na srpskom, ali i na drugom tržištima posle otvaranja fabrike u Jagodini", rekao je Savio.
"Sigurna sam da će sve biti uspešno i nama i radnicima. Trudićemo se sa gradom Jagodinom da sve ide na najbolji način", rekao je Savin.
Kompanija "Savio Firmino" otvorila je danas kancelariju u Jagodini gde se mogu prijaviti radnici, radi evidencije, za rad u fabrici u Jagodini, dodao je Marković.
U delegaciji italijanske kompanije, bio je i sin vlasnika Greorgio Savio i finansijski direktor Fabio Gregori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana