Tekst objavljen: 18.03.2015 1:40        


KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) Ć Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi ocenio je danas da Vlada Srbije preduzima mere za fiskalnu konsolidaaciju, ali je poručio da osim toga treba da se fokusira tako da se novac troši na mudar način, sto znači izmedju ostalog i da se na taj način pospeši izvoz robe, umesto mladih ljudi. "Ccini mi se da vi najviše izvozite mlade ljude. Treba da nadjete način da ih zadržite, a da drugu robu izvozit

Kirbi: NaĆite naĆin da izvozite robude zadrĆite

KOPAONIK, 3. marta (Tanjug) Ć Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi ocenio je danas da Vlada Srbije preduzima mere za fiskalnu konsolidaaciju, ali je poručio da osim toga treba da se fokusira tako da se novac troši na mudar način, sto znači izmedju ostalog i da se na taj način pospeši izvoz robe, umesto mladih ljudi.
"Ccini mi se da vi najviše izvozite mlade ljude. Treba da nadjete način da ih zadržite, a da drugu robu izvozite što višeĆ, rekao je Kirbi na panelu ĆPrelivanje geopolitike na ekonomijuĆ na Kopaonik biznis forumu 2015.
Kirbi je, osvrnuvši se na evrospke integracije Srbije, kazao i da se sada dešavaju važni pregovori o proširenju.
On je primetio da Srbija nema dobre auto-puteve te da nas to sprečava da imamo veći izvoz.
"Ako hoćete da ga poboljšate izvoz, onda treba da imate dobre puteve", rekao je Kirbi i rekao da je dobro što je Air Srabija ostvarila profit od 2,7 miliona evrfa, ali da se opet radi o milionima.
Govoreći o fiskalnoj konsolidaiji, Kirbi je rekao da su u SAD preduizeti koraci da se smanji budžetski deficit, i da su oni uticali na povećanje aprihoda kroz blago poavećanje poreza.
To, kako je naveo, treba da važi kako i za Grčku, tako i za EU.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana