Tekst objavljen: 18.03.2015 3:45        


TOKIO, 3. marta (Tanjug) - Kenon, japanska multinacionalna korporacija koja se bavi izradom uredjaja za snimanje i optičkih proizvoda, je u potrazi za drugim kupovinama ove godine nakon ponude od 23,6 milijardi švedskih kruna (2,50 milijardi evra) za kupovinu švedskog proizvodjača kamera za videonadzor - Aksis, izjavio je Fudžio Mitarai, izvršni direktor Kenona. Mitarai je, takodje, izrazio interesovanje za kupovine kojima se

Kenon cilja na još kupovina u 2015. godini

TOKIO, 3. marta (Tanjug) - Kenon, japanska multinacionalna korporacija koja se bavi izradom uredjaja za snimanje i optičkih proizvoda, je u potrazi za drugim kupovinama ove godine nakon ponude od 23,6 milijardi švedskih kruna (2,50 milijardi evra) za kupovinu švedskog proizvodjača kamera za videonadzor - Aksis, izjavio je Fudžio Mitarai, izvršni direktor Kenona.
Mitarai je, takodje, izrazio interesovanje za kupovine kojima se ciljaju kompanije kao klijentela, a ne samo šira javnost.
Kenon traži razvojne potencijale za svoju tradicionalnu poslovnu aktivnost vezano za pravljenje snimaka i kaže da je spreman za to da izdvoji odredjena sredstva.
Kenon je krajem januara objavio profit u blagom rastu tokom četvrtog tromesečja 2014. godine, na 98,5 milijarde jena (733 miliona evra), jer su slab jen i prodaja kancelarijske opreme kompenzovali slabe performanse ogranka za fotografske aparate.
Kenon, koji je realizovao više od 80 odsto svog prihoda u inostranstvu tokom 2014. godine, saopštio je, takodje, da bi kupovina Aksisa mogla da predstavlja njegovu najveću kupovinu u gotovini, preneo je danas Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana