Tekst objavljen: 10.03.2015 9:20        


TOKIO, 23. februara (Tanjug) - Japanski proizvodjač automobila Honda saopštio je danas da će njegov predsednik Takanobu Ito stupiti sa funkcije. Odluka dolazi nakon brojnih opoziva Hondinih automobila opremljenih vazdušnim jastucima koje proizvodi japanska kompanija Takata, prenosi agencija AP.

Kandala s vazdušnim jastucima

TOKIO, 23. februara (Tanjug) - Japanski proizvodjač automobila Honda saopštio je danas da će njegov predsednik Takanobu Ito stupiti sa funkcije.
Odluka dolazi nakon brojnih opoziva Hondinih automobila opremljenih vazdušnim jastucima koje proizvodi japanska kompanija Takata, prenosi agencija AP.
Honda navodi da će Itoa na funkciji predsednika zameniti jedan od visokih zvaničnika kompanije Takahiro Hačigo, dok će Ito ostati u upravnom odboru Honde kao savetnik. Hačigo je vodio poslovanje Honde u SAD, Evropi i Kini tokom 33 godine u kompaniji.
Takatine vazdušne jastuke koriste brojni proizvodjači vozila, ali je Honda najteže pogodjena skandalom. Od ukupno 25 miliona vozila povučenih od 2008, pre svega iz SAD, zbog problema sa vazdušnim jastucima Takate, više od polovine čine modeli Honde.
Radi se o tome da jastuci mogu previše da se naduvaju i eksplodiraju, uzrokujući pucanje metalnih delova po vozilu, što je, kako se pretpostavlja, izazvalo smrt najmanje pet osoba u vozilima Honde.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana