Tekst objavljen: 10.04.2017 15:07        


LONDON, 10. aprila (Tanjug) - Iz Britanije je danas krenuo prvi direktan teretni voz za Kinu, natovaren artiklima kao što su vitamini, proizvodi za bebe i lekovi, javlja agencija Rojters. Putovanje u dužini od 12.000 km, iz istočne Engleske do istočne Kine, trebalo bi da traje tri nedelje, što je, kako navodi agencija Rojters, upola manje u odnosu na vreme putovanja brodom.

Iz Britanije krenuo prvi teretni voz za Kinu

Sa više desetina kontejnera, voz crvene boje je krenuo iz Stenford-Le-Hope u Eseksu za železničku stanicu Barking u istočnom Londonu.

Od Barkinga, voz će Evrotunelom stići do Francuske, a zatim će nastaviti put kroz Belgiju, Nemačku, Poljsku, Belorusiju, Rusiju i Kazahstan pre nego završi putovanje u kineskom gradu Jivu.

"Nova železnička veza sa Kinom predstavlja još jedan podstrek za globalnu Britaniju, posle stare trgovinske rute ''Put svile'' za isporučivanje britanskih proizvoda širom sveta", izjavio je britanski ministar za trgovinu Greg Hends.

Zvanični London nastoji da pobojša trgovinske veze sa ostatkom sveta, jer se sprema za izlazak iz Evropske unije, navodi Rojters, i podseća da je prvi teretni voz iz Kine stigao u Britaniju u januaru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana