Tekst objavljen: 17.03.2015 1:45        


SARAJEVO, 2. marta (Tanjug) - Italijanska firma "L.A. Cost" koja se bavi projektovanjem i gradnjom objekata od drveta, započeće 16. marta proizvodnju u preduzeću "Nova Romanija", kao strateški partner te firme iz Sokoca, rekao je pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Milorad Motika. Kako prenosi danas portal Indikator, Motika se na Sokocu sastao sa predstavnicima sindikata preduzeća "Nova Romanija", koje tre

Italijanski L.A. Cost pokreće proizovoj Romaniji

SARAJEVO, 2. marta (Tanjug) - Italijanska firma "L.A. Cost" koja se bavi projektovanjem i gradnjom objekata od drveta, započeće 16. marta proizvodnju u preduzeću "Nova Romanija", kao strateški partner te firme iz Sokoca, rekao je pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Milorad Motika.
Kako prenosi danas portal Indikator, Motika se na Sokocu sastao sa predstavnicima sindikata preduzeća "Nova Romanija", koje trenutno ima 69 radnika, a kojima se duguje 11 plata, doprinosi nisu plaćeni za poslednjih 25 meseci a ukupna dugovanja 37 privrednih subjekata toj firmi iznose oko 850.000 KM (434.000 evra).
Motika je rekao novinarima da će italijanska firma, prema ugovoru sa "Šumama Republike Srpske", dobiti dovoljne količine trupaca za preradu. Italijanski partner bi, kako je dodao, trebalo da na pocetku proizvodnje u "Novoj Romaniji" angažuje do 35 radnika, a da oni koji ne budu angažovani u proizvodnji dobić otpremnine, dok je 21 radnik stekao uslove za penzionisanje.
Predsednik Sindikalne organizacije "Nove Romanije" Veljko Žugić napomenuo je da to preduzeće duguje "Šumama Republike Srpske" oko 3,7 miliona KM za isporučenu robu.
(kraj) / nma

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana