Tekst objavljen: 27.02.2015 3:45        


RIM, 12. februara (Tanjug) - Italijansko ministarstvo finansija će preuzeti udeo u posrnuloj domaćoj banci Monte dei Paski di Sijena po osnovu duga koji ta banka ima prema državi u vidu neplaćenih kamata na državne zajmove, izjavio je danas jedan neimenovani izvor iz italijanskog ministarstva. Banka Monte dei Paski objavila je da je u prošloj godini registrovala gubitak od 5,34 milijarde evra, zbog čega nije mogla da plati dospele kamate n

Italijanska vlada preuzima udeo u banci Monte dei Paski

RIM, 12. februara (Tanjug) - Italijansko ministarstvo finansija će preuzeti udeo u posrnuloj domaćoj banci Monte dei Paski di Sijena po osnovu duga koji ta banka ima prema državi u vidu neplaćenih kamata na državne zajmove, izjavio je danas jedan neimenovani izvor iz italijanskog ministarstva.
Banka Monte dei Paski objavila je da je u prošloj godini registrovala gubitak od 5,34 milijarde evra, zbog čega nije mogla da plati dospele kamate na državne zajmove. Ugovorima o državnim kreditima, koje je banka dobila 2013. godine u iznosu od 4,1 milijarde evra, predvidjeno je da ako Monte dei Paski ne ostvari profit emisijom novih akcija u korist države otplati godišnju kamatu na zajmove, prenosi Rojters.
Prema procenama brokerske kuće Ekita, ministarstvo finansija bi, računato po aktuelnim tržišnim cenama, moglo da dobije udeo od oko deset odsto u banci naplatom kamate od 243 miliona evra u akcijama.
Kada Monte dei Paski dovrši planirani proces dokapitalizacije od tri milijarde evra, udeo ministarstva finansija biće oko pet odsto, izjavio je taj neimenovani izvor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana