Tekst objavljen: 26.02.2015 3:20        


MILANO, 11. februara (Tanjug) - Unikredit banka, najveća italijanska banka po obimu aktiva, vratila se u četvrtom kvartalu 2014. godine na staze profita, zahvaljujući boljem poslovanju na domaćem tržištu. U saopštenju banke se navodi da je neto profit porastao na 170 miliona evra, u poredjenju sa rekordnim gubitkom od 15 milijardi evra iz poslednjeg kvartala 2013. godine, prenosi agencija AP.

Italijanska banka Unikredit opet na stazama profita

MILANO, 11. februara (Tanjug) - Unikredit banka, najveća italijanska banka po obimu aktiva, vratila se u četvrtom kvartalu 2014. godine na staze profita, zahvaljujući boljem poslovanju na domaćem tržištu.
U saopštenju banke se navodi da je neto profit porastao na 170 miliona evra, u poredjenju sa rekordnim gubitkom od 15 milijardi evra iz poslednjeg kvartala 2013. godine, prenosi agencija AP.
"Banka je uspešno okončala proces zaokreta poslovanja u Italiji", izjavio je izvršni direktor Unikredita, Federiko Giconi, i dodao da je dostignut planirani neto profit u celoj prošloj godini od dve milijarde evra.
Samo u poslednjem prošlogodišnjem kvartalu, prihodi Unikredita su porasli za jedan odsto na 5,6 milijardi evra, dok je banka takodje blago povećala provizije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana