Tekst objavljen: 26.02.2015 6:30        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Inteza Sanpaolo (ISP), matična grupacija banke Inteza, ostvarila je rast realne dobiti u prošloj godini od 39 odsto, na 1,7 milijardi evra, u odnosu na 2013, saopšteno je danas iz te bankarske grupacije. Postignutim rezultatima, kako je navedeno, Inteza Sanpaolo je premašila ciljeve Poslovnog plana koji je usvojen za period od 2014. do 2017. godine.

Intesa Sanpaolo grupa povećala dobit 39 odsto u 2014.

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - Inteza Sanpaolo (ISP), matična grupacija banke Inteza, ostvarila je rast realne dobiti u prošloj godini od 39 odsto, na 1,7 milijardi evra, u odnosu na 2013, saopšteno je danas iz te bankarske grupacije.
Postignutim rezultatima, kako je navedeno, Inteza Sanpaolo je premašila ciljeve Poslovnog plana koji je usvojen za period od 2014. do 2017. godine.
"Stabilni rezultati koje smo zabeležili prevazilaze ciljeve projektovane Poslovnim planom a rast realne dobiti od 39 odsto koja na kraju 2014. godine iznosi 1,7 milijardi evra, nedvosmisleno ukazuje da Intesa Sanpaolo ostvaruje svoja obećanja", izjavio je generalni i izvršni direktor grupacije, Karlo Mesina.
Mesina je dodao i da značajno poboljšanje svih glavnih finansijskih pokazatelja pozicionira ISP na sam vrh evropskih rang lista koje analiziraju kako rast prihoda i operativne marže, tako i vrednost kapitala.
Dodao je i da su izuzetno značajni rast u delu neto prihoda od naknada i provizija, koji je premašio 10 odsto, kao i rast akcijskog kapitala koji je iznad 13 odsto, istakavši da je ISP takodje zadržala snažnu poziciju likvidnosti i koeficijent zaduženost kao najbolji u klasi.
Prema njegovim rečima, grupacija u 2015. godini očekuje dalje povećanje prihoda i operativne marže, kao i značajno smanjenje na polju troškova rizika, dok je cilj za visinu dividendi u iznosu od dve milijarde evra već u potpunosti potvrdjen.
"Nastavićemo da proširujemo kreditnu podršku porodicama i preduzećima kako bismo podstakli pokretanje realne ekonomije Italije kroz doprinos u vidu srednjoročnih i dugoročnih zajmova u iznosu od 42 milijarde evra", zaključio je Mesina.
Upravni odbor ISP je, inače, na današnjoj sednici odobrio konsolidovane rezultate za prethodnu godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana