Tekst objavljen: 18.03.2015 12:35        


SAN FRANCISKO, 3. marta (Tanjug) - Američka multinacionalna kompanija Intel je krenula u "ofanzivu" na tržište mobilnih procesora s novim čipom "sofija", namenjenim jeftinim uredjajima, što je deo tržišta u ekspanziji, pre svega u Kini. Više od 20 proizvodjača, medju kojima su neki izlagači na sajmu mobilnih tehnologija MWC (Mobile World Congreš) koji se održava u Barseloni, planira da koristi taj čip, rekla je

Intel lansira novi čip za jeftine smartfone

SAN FRANCISKO, 3. marta (Tanjug) - Američka multinacionalna kompanija Intel je krenula u "ofanzivu" na tržište mobilnih procesora s novim čipom "sofija", namenjenim jeftinim uredjajima, što je deo tržišta u ekspanziji, pre svega u Kini.
Više od 20 proizvodjača, medju kojima su neki izlagači na sajmu mobilnih tehnologija MWC (Mobile World Congreš) koji se održava u Barseloni, planira da koristi taj čip, rekla je Aiča Evans, jedan od rukovodilaca Intela.
Čip "sofija", namenjen jeftinim smartfonima i tabletima, ispunjava prazninu u ponudi Intela čiji je mobilni ogranak lani zabeležio gubitak od 4,2 milijarde dolara (3,8 milijardi evra), dok je 2013. bio 3,1 milijardu dolara.
Prema američkom gigantu na tržištu poluprovodnika, novi čip je idealan za tržište jeftinih smartfona u Aziji koje je u ekspanziji i gde u prodaji mogu da se nadju ti uredjaji za manje od 100 dolara.
Trenutno komercijalizovani procesori "sofija" kompatibilni su sa tehnologijom treće generacije 3G za jeftine telefone, a verzije kompatibilne sa 4G biće lansirane ove godine, preneo je Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana