Tekst objavljen: 26.02.2015 5:25        


ZAGREB, 11. februar (Tanjug) - Ne postoje nikakvi "skriveni dokumenti" vezani za izvoz hrvatske nafte, pa će odluka o ponovnom pokretanju proizvodnje u "Rafineriji nafte Sisak" zavisiti od spoljnjeg okruženja a izvoz domaće nafte ostaće jedna od mogućih opcija, saopštila je danas kompanija Ina, regujući na pisanje Jutarnjeg lista. Jutarnji list je u današnjem izdanju objavio, pozivajući se na interni dokument Ine u koji je redakci

Ina:Pokretanje Rafinerije Sisak zavisiće od okruženja

ZAGREB, 11. februar (Tanjug) - Ne postoje nikakvi "skriveni dokumenti" vezani za izvoz hrvatske nafte, pa će odluka o ponovnom pokretanju proizvodnje u "Rafineriji nafte Sisak" zavisiti od spoljnjeg okruženja a izvoz domaće nafte ostaće jedna od mogućih opcija, saopštila je danas kompanija Ina, regujući na pisanje Jutarnjeg lista.
Jutarnji list je u današnjem izdanju objavio, pozivajući se na interni dokument Ine u koji je redakcija imala uvid, da proizvodnja u "Rafineriji nafte Sisak" nije zaustavljena samo privremeno, već da se Ina priprema da domaću naftu preradjuje u rafinerijama u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Madjarskoj.
Iz Ine tim povodom kažu da je slajd, "koji je korišćen kao osnova za članak u jednim dnevnim novinama", nastao u novembru 2014. kao deo sveobuhvatnih analiza rafinerijskog poslovanja, a o čijem je sprovodjenju, kako se navodi, kompanija već izveštavala, prenosi portal Seebiz.
"Navedeni prikaz ne predstavlja odluku menadžmenta o izvozu domaće nafte nego procenu alternativnih mogućnosti za njenu potencijalnu komercijalizaciju", navodi se u saopštenju Ine.
Dalje se dodaje da je u "Rafineriji nafte Sisak" u toku privremena obustava proizvodnje "kao mera optimizacije poslovanja" i da ponovno pokretanje proizvodnje zavisi od spoljnjeg okruženja.
Takodje se navodi da je, nezavisno od rafinerijskog poslovanja, Ina kao i svaka druga kompanija koja posluje na tržištu, kontinuirano usmerena na traženje najboljih načina komercijalizacije proizvodnje, u smislu ostvarivanja rezultata koji omogućavaju održivi razvoj.
"U tom smislu, izvoz domaće nafte u budućnosti ostaje jedna od dostupnih opcija za kompaniju. Takodje, imajući u vidu ozbiljna ograničenja transporta domaće nafte JANAF-ovim naftovodom, Ina ima odgovornost razmatranja ostalih mogućnosti transporta, s ciljem maksimiziranja vrednosti svog proizvoda", piše u saopštenju hrvatske naftne kompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana