Gz

IzvorTANJUG

Tekst objavljen: 27.02.2015 2:45        


NIŠ, 12. februara (Tanjug) - Radnici preduzeća za održavanje puteva "Niskogradnja" u Nišu i danas su štrajkovali ispred kapije preduzeća nezadovoljni zbog neisplaćenih plata. Ovo je cetvrti dana strajka koji je organizovan uz obezbedjen minimum procesa rada koji obuhvata isključivo čišćenje ulica usled snežnih padavina.

Gz

NIŠ, 12. februara (Tanjug) - Radnici preduzeća za održavanje puteva "Niskogradnja" u Nišu i danas su štrajkovali ispred kapije preduzeća nezadovoljni zbog neisplaćenih plata.
Ovo je cetvrti dana strajka koji je organizovan uz obezbedjen minimum procesa rada koji obuhvata isključivo čišćenje ulica usled snežnih padavina.
"Nismo dobili jednu i po platu i odlučilismo da prekinemo rad. Mi primamo minimalac od oko 20 hiljada dinara i poslednji novac dobili smo polovinom novembra i to samo 15 hiljada dinara" rekao je za Tanjug Boban Milosavljević predstavnik sindikata radnika "Niskogradnje".
Ovo je deveti štrajk zaposlenih u ovom preduzeću od maja prošle godine. Radnici su tada stupili u štrajk i odmah zatim dobili platu. Od tada priča se ponavlja gotovo svakog meseca.
Direktor "Niskogradnje" Slavoljub Pejčić nije želeo da razgovara sa novinarima, a ljudi iz obezbedjenja na ulaznoj kapiji rekli su nam da su dobili naredjnje da ne dopuste ulazak predstavnika medija.
Radnici kažu da su od direktora dobili objašnjenje da plata ne može da im bude isplaćena zato što je Direkcija za izgradnju grada u blokadi za 5 miliona dinara, a njima novac treba da bude prebačen upravo sa računa Direkcije.
Radnici takodje kažu da su njihova potraživanja 45 miliona dinara koje za sada ne mogu da naplate.
" Niskogradnja" u Nišu ima 89 radnika i decembra prošle godine ušla je u Unapred pripremljeni plan privatizacije (UPPR).
Obavlja poslove na popravci i održavanju ulica. Najveći deo poslova sklapa sa gradom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana