Tekst objavljen: 10.03.2015 7:30        


ATINA, 23. februara (Tanjug) - Plan grčkih ekonomskih reformi će sutra biti poslat u Brisel, a ne večeras kako je prethodno najavljeno, izjavio je portparol grčke vlade Rojtersu. Kako navodi britanska agencija, još nema detalja iz programa grčke vlade, ali je očigledno da će obuhvatati mere borbe protiv utaje poreza i korupcije, kao i reforme javnog sektora.

Grci pomerili rok, plan reformtra a ne veĆeras

ATINA, 23. februara (Tanjug) - Plan grčkih ekonomskih reformi će sutra biti poslat u Brisel, a ne večeras kako je prethodno najavljeno, izjavio je portparol grčke vlade Rojtersu.
Kako navodi britanska agencija, još nema detalja iz programa grčke vlade, ali je očigledno da će obuhvatati mere borbe protiv utaje poreza i korupcije, kao i reforme javnog sektora.
"O planu reformi grčke vlade će se kasnije sutra raspravljati na telefonskoj konferenciji ministara finansija evrozone", izjavio je zvaničnik grčke vlade, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, jer nema ovlašćenja da daje komentare za medije, prenela je američka agencija AP.
I direktorka Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF), Kristin Lagard, govorila je danas o grčkoj krizi, poručivši da Grčka neće napustiti evrozonu.
"To nije opcija i o tome se ne raspravlja," izjavila je Lagardova u intervjuu za američki informativni sajt "Hafington post", i dodala da je prošla nedelja bila prekretnica, jer je postojala kolektivna odlučnost da se posluša, izgradi poverenje i učini sve kako bi evrozona ostala celovita.
Zvanična Atina je, u skladu s dogovorom ministara finansija Grčke i evrozone postignutim u petak, 20. februara, trebalo do večeras da podnese Briselu plan mera štednje, koji bi, ukoliko bude pozitivno ocenjenen, omogućio četvoromesečno produženje finansijske pomoći toj zemlji.
Prema dogovoru, grčki program reformi će oceniti predstavnici "institucija", odnosno nekadašnje "trojke" koju čine Evropska komisija, Evropska centralna banka i Medjunarodni monetarni fond.
Postojeći program finansijske pomoći za otplatu 320 milijardi evra grčkog javnog duga ističe 28. februara, a da sastanak ministara finansija Grčke i evrozone u petak nije uspeo, otvorila bi se mogućnost da Grčka napusti evropsku monetarnu uniju, sa nesagledivim posledicama po zajedničku evropsku valutu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana