Tekst objavljen: 17.03.2015 12:30        


SKOPLJE, 2. marta (Tanjug) - Englesko-ukrajinsko preduzeće Sardič - Skoplje gradiće fabriku katodnog bakra na lokaciji Kazandol u blizini Valadova, sa kapacitetom od 4.000 tona godišnje, piše makedonski portal "Kapital". Menadžeri te firme potpisali su sa makedonskim ministrom ekonomije Bekimom Nezirijem ugovor o koncesiji za eksploataciju bakra, zlata i srebra, na osnovu kog bi ta kompanija u naredne četiri godine trebalo da uloži

Gradi se nova fabrika katodnog bakra u Valadovu

SKOPLJE, 2. marta (Tanjug) - Englesko-ukrajinsko preduzeće Sardič - Skoplje gradiće fabriku katodnog bakra na lokaciji Kazandol u blizini Valadova, sa kapacitetom od 4.000 tona godišnje, piše makedonski portal "Kapital".
Menadžeri te firme potpisali su sa makedonskim ministrom ekonomije Bekimom Nezirijem ugovor o koncesiji za eksploataciju bakra, zlata i srebra, na osnovu kog bi ta kompanija u naredne četiri godine trebalo da uloži 250 miliona evra i da zaposliti 250 radnika.
Kompanija će sprovoditi i geološka istraživanja na još dva lokaliteta, pored onog na kom planira da izgradi fabriku finalnih proizvoda.
Izgradnja fabrike počeće u maju, dok bi proizvodnja trebalo da startuje krajem godine.
Za četiri godine od rude bakra iz Kazandola trebalo bi da se prave finalni proizvodi - bakarne žice i kablovi.
Katodni bakar uglavnom je namenjen makedonskom tržištu, ali će se jedan deo i izvoziti.
Kompanija Sardič - Skoplje pobedila je u januaru prošle godine u elektronskom nadmetanju na tenderu za detaljna geološka istraživanja rudnih ležišta u Kazandolu, Plavušu i Petrošnici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana