Tekst objavljen: 27.02.2015 2:25        


PARIZ,12. februara (Tanjug) - Generalni štrajk Sindikata radnika aerodroma u Parizu (ADP) koji protestuju zbog najavljnenog zamrzavanja plata u 2015, počeo je danas u 12 časova po lokalnom vremenu i trajaće do 13. februara u 12 časova po lokalnom vremenu. Ovaj jednodnevni štrajk zaposlenih na aerodromima u Parizu koji počinje danas u podne uticaće na današnje kašnjenje letove na aerdromu Šarl De Gol dok je Upra

Generalni štrajk sindikata aerodroma u Parizu

PARIZ,12. februara (Tanjug) - Generalni štrajk Sindikata radnika aerodroma u Parizu (ADP) koji protestuju zbog najavljnenog zamrzavanja plata u 2015, počeo je danas u 12 časova po lokalnom vremenu i trajaće do 13. februara u 12 časova po lokalnom vremenu.
Ovaj jednodnevni štrajk zaposlenih na aerodromima u Parizu koji počinje danas u podne uticaće na današnje kašnjenje letove na aerdromu Šarl De Gol dok je Uprava civilne avijacije (DGAC) zatražila od avikompanija da sutra ujutru ukine 20 odsto planiranih letova u periodu od 7,0 do 12 časova pre podne.
Aerodrom Orli će biti poštedjen štrajka.
Najveće pometnje očekuju se na kratkim i srednjim letovima dok se veće promene u polascima ne ocekuju na dugim letovima. Francuski avioprevoznik Er Frans planira da realizuje 90 odsto letova u toku trajanja štajka.
Štrajk sindikata zaposlenih na aerodromima u Parizu zakazan je nedelju dana pre objavljivanja finasijskog poslovanja ADP-a koji je, kako se očekuje, ostvario u prošloj godini neto profit od najmanje 358 miliona evra, prenose francuski mediji.
Uprava ADP-a je saopštila da su predstavnici sindikata odbili njihov jučerašnji poziv na sastanak, a da je odluka o zamrzavanju plata doneta u okolnostima povećane konkurencije u pružanju aerodromskih usluga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana