Tekst objavljen: 10.03.2015 11:00        


PARIZ, 23. februara (Tanjug) - Oko 70 odsto Francuza smatra poljoprivredu sektorom budućnosti kome država treba da da prioritet. Većina gradjana Francuske (76 odsto) misli da država treba da nastavi sa subvencionisanjem poljoprivrednog sektora kako bi se održala ruralna Francuska, pokazala je anketa konsultanske kuće Odoksa (Odoxa) objavljene u listu Parizijen.

Francuzi vole svoje poljoprivredu

PARIZ, 23. februara (Tanjug) - Oko 70 odsto Francuza smatra poljoprivredu sektorom budućnosti kome država treba da da prioritet.
Većina gradjana Francuske (76 odsto) misli da država treba da nastavi sa subvencionisanjem poljoprivrednog sektora kako bi se održala ruralna Francuska, pokazala je anketa konsultanske kuće Odoksa (Odoxa) objavljene u listu Parizijen.
Francuzi uglavnom (njih 82) imaju dobro mišljenje o zanimanju poljoprivrednika, a 96 odsto njih ocenilo je da je taj poziv veoma koristan.
Većina francuskih ispitanika (76 odsto) smatra da država treba da nastavi sa subvencionisanjem poljoprivreda kako bi se očuvalo francusko selo, što je u suprotnosti sa politikom Evropske komisije koja je drastično smanjila budžet za 2014-2012. namenjem subvencijama poljorivrednika iz EU.
Čak 87 odsto Francuza podržava politiku koja u prvi plan stavlja mala poljoprivredna dobra na kojim se gaje kvalitetni proizvodi.
Kad je reč o zaštiti prirodne okoline, 52 odsto gradjana Francuske poljoprivrednike smatra da poljoprivrednici imaju veliki udeo o zagadjenju životne okoline, 64 odsto ocenilo je da poljoprivrednici nisu dovoljno pažljivi ka je reč o zivotnom okruženju, dok 51 odsto misli da francuski farmeri ne vode dovoljno računa o sanitarnoj bezbednosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana