Tekst objavljen: 26.02.2015 4:10        


BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - U Privrednoj komori Beograda danas je konstituisana Grupacija za vazdušni saobraćaj, a za predsednika je izabran izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Raša Ristivojević. Ristivojević je rekao da će Grupacija okupljati sve firme koje se naslanjaju na vazdušni saobraćaj, predstavnike Ministarstva saobraćaja i nauke, da je otvorena za sve druge koji imaju bilo kakvih dodirnih tačaka sa

Formirana Grupacija za vazdušni saobraćaj

BEOGRAD, 11. februara (Tanjug) - U Privrednoj komori Beograda danas je konstituisana Grupacija za vazdušni saobraćaj, a za predsednika je izabran izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Raša Ristivojević.
Ristivojević je rekao da će Grupacija okupljati sve firme koje se naslanjaju na vazdušni saobraćaj, predstavnike Ministarstva saobraćaja i nauke, da je otvorena za sve druge koji imaju bilo kakvih dodirnih tačaka sa vazduhoplovstvom a, naravno, očekuju se i predstavnici vojnog vazduhoplostva.
Ističući važnost razvoja vazdušnog saobraćaja, naveo je da 3,5 odsto svetskog BDP-a pravi vazduhoplovstvo.
"Komora ima instrumente kako da organizuje firme da se bore za odredjena svoja prava, promene zakona i slično. Kada se razvijate uvek dolazite do nekih novih stvari koje treba menjati i zato je komora značajana da ukaže u kom pravcu zakonodavci treba da razmišljaju", kaže Ristivojević.
On je dodao da imaju veliku podršku Ministarstva, što je veoma važno, i napomenuo da postoje tri stuba u vazduhoplovstvu - aerodromi koji su servisi protoka putnika i aviona, same avio-kompanije i Direktorat civilnog vazduhoplovstva, koji moraju da funkcionišu besprekorno.
Predstavnik Direktorata Miloš Banović smatra da bi u Grupaciju trebalo okupiti i male aerodome u zemlji koji se osposobljavaju za civilni saobraćaj, kao i aero-klubove, sportska vazuhoplovna društva i škole. On je dodao da je uradjen i predlog izmena Zakona o vazdušnom saobraćaju.
Vršilac dužnosti direktora " Aerodoma Niš", Vladica Djurdjanović, najavio je da se na tom aerodomu od 25. juna do 29. oktobra očekuje 25.000 putnika, s obzirom na to da se uvode tri leta nedeljno za Malme i dva za Bazel.
Savetnik predsednika beogradske komore Vekoslav Šošević je istakao da je formiranje Grupacije od velike važnosti, ne samo zbog vazdušnog saobraćaja koji je u velikoj ekspanziji, već i za privrednike koji su indirektno vezani za tu oblast, počev od usluga.
Mislimo da sve aktivnosti koje nisu direktno vezane za letenje, budu okupljenje u Privrednoj komori Beopgrada, kao što su izmena propisa koji treba da se prilagodjavaju EU, povezivanje sa stručnim institucijama i edukacija, kazao je on.
Grupacija će se baviti i energetskom efikasnošću, povezivanjem civilnog i vojnog upravljanja vazdušnim saobraćajem, kooperacijom sa Eurokontrolom, formiranjem baze kapaciteta i mnogim drugim pitanjima koja se pokažu kao važna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana