Tekst objavljen: 27.02.2015 2:50        


BEOGRAD, 12. februara (Tanjug) - Velike kompanije u Makedoniji, uz pomoć Vlade i Ministarstva rada i socijalnog staranja, formirale su Udruženje poslodavaca koji će imati važnu ulogu u poboljšanju kvaliteta radne snage i ponude na tržištu rada. Udruženje će, takodje, svojim preporukama pomagati Zavodu za zapošljavanje u primeni novih mera za zapošljavanje, prenosi makedonski portal "Ekonomski".

Formiran Udruženje poslodavaca Makedonije

BEOGRAD, 12. februara (Tanjug) - Velike kompanije u Makedoniji, uz pomoć Vlade i Ministarstva rada i socijalnog staranja, formirale su Udruženje poslodavaca koji će imati važnu ulogu u poboljšanju kvaliteta radne snage i ponude na tržištu rada.
Udruženje će, takodje, svojim preporukama pomagati Zavodu za zapošljavanje u primeni novih mera za zapošljavanje, prenosi makedonski portal "Ekonomski".
"Vlada i Ministarstvo rada i socijalnog staranja su odlučili da stvore Udruženje kako bi velike kompanije mogle lakše da daju inpute za način stvaranja i edukaciju deficitarne radne snage koja im je realno potrebna", rekao je direktor Zavoda za zapošljavanje Vlatko Popovski.
Novo telo biće sačinjeno od predstavnika 16 najvećih kompanija iz svih industrija u zemlji i šest organizacija poslodavaca.
"Članovi Udruženja su uglavnom iz rukovodećeg kadra i svi su volonteri", rekao je Popovski.
On je novinarima, takodje, rekao da je Projekat kreditiranja pravnih lica za otvaranje novih radnih mesta, samozapošljavanje i otvaranje sopstvenog biznisa za mladje od 29 godina produžen za još 25 meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana