Tekst objavljen: 18.03.2015 2:15        


ŽENEVA, 3. marta (Tanjug) - Žiri sastavljen od 58 novinara iz 22 evropske zemlje proglasio je "folksvagen pasat" za evropski automobil 2015. godine, uoči početka salona u Ženevi. Nemački porodični automobil je, sa 340 osvojenih bodova, ubedljivo trijumfovao ispred drugoplasiranog "sitroen C4 kaktusa" (248 bodova) i "mercedes C-klase" (221 bod), prenele su agencije.

Folksvagen pasat-evropski automobizboru novinara

ŽENEVA, 3. marta (Tanjug) - Žiri sastavljen od 58 novinara iz 22 evropske zemlje proglasio je "folksvagen pasat" za evropski automobil 2015. godine, uoči početka salona u Ženevi.
Nemački porodični automobil je, sa 340 osvojenih bodova, ubedljivo trijumfovao ispred drugoplasiranog "sitroen C4 kaktusa" (248 bodova) i "mercedes C-klase" (221 bod), prenele su agencije.
U glasanju novinara koji prate 85. Salon automobila u Ženevi, u uži izbor ušli su i BMW serije "2 aktiv turer", "ford mondeo", "nisan kaškai" i "reno tvingo".
Prošle godine za evropski automobil godine je bio proglašen "pežo 308".
Salon u Ženevi počeo je danas i trajaće do 15 marta, a za posetioce će biti otvoren od četvrtka, 5. marta.
Prva dva dana rezervisana su za predstavnike medija, a u žiriju koji je birao automobil godine bilo je 58 specijalizovanih novinara iz najuticajnijih automobilskih medija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana