Tekst objavljen: 26.02.2015 1:00        


HELlSINKI, 11. februara (Tanjug) - Finski avio-prevoznik Finer (Finnair) ostvario je u 2014. gubitak, uprkos uloženim naporima u restrukturiranje kompanije, saopšteno je iz te kompanije. Neto gubitak Finera dostigao je lani 83 miliona evra, posle neto profira od 23 miliona evra ostvarenog u 2013. godini.

Finer u gubitku

HELlSINKI, 11. februara (Tanjug) - Finski avio-prevoznik Finer (Finnair) ostvario je u 2014. gubitak, uprkos uloženim naporima u restrukturiranje kompanije, saopšteno je iz te kompanije.
Neto gubitak Finera dostigao je lani 83 miliona evra, posle neto profira od 23 miliona evra ostvarenog u 2013. godini.
Prošlogodišnji prihod je pao za pet odsto, na 2,284 milijarde evra, preneo je AFP.
Pad prihoda u 2014. rezultat je smanjenja prometa u domaćem putničkom i teretnom saobraćaju, zatim prometa u filijali Aurinkomatkat Santurs, kao i usled troškova restrukturiranja.
U četvrtom tromesečiju prošle godine kompanija je ostvarila neto gubitak od 47 miliona evra, dok u istom periodu godinu ranije gubitak nije bio veći od šest miliona evra.
"U 2014. uspeli smo da razvijemo aktivnosti i promenimo strukturu troškova, ali smo zbog stvarnog pada prometa ostvarili gubitak", navodi se u današnjem kominikeu.
Finer, koji je 55,8 odsto u vlasništvu države, već dugo pokušava da smanji troškovi.Prošle godine su vodjeni dugi i teški pregovori uprave i zaposlenih o visini mesecnih zarada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana