Tekst objavljen: 27.02.2015 2:10        


KRAGUJEVAC, 12. februara (Tanjug) - Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) najavila je danas početak realizacije dva projekta o bezbednosti i zdravlju na radu i zaštiti životne sredine, koji su namenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu. Direktor proizvodnje u FAS-u Frančesko Čanča rekao je da će kampanja o bezbednosti i zdravlju na radu, pod nazivom "Rizici u mojoj školi", trajati do kraja aprila, i da

FAS realizuje dva projekta namenjena učenicima

KRAGUJEVAC, 12. februara (Tanjug) - Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) najavila je danas početak realizacije dva projekta o bezbednosti i zdravlju na radu i zaštiti životne sredine, koji su namenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu.
"Kampanja će imati tri faze. Prva podrazumeva odlazak u škole i objašnjavanje učenicima šta je važno i bitno u pogledu bezbednosti i sigurnosti na radu, dok će u drugoj, djaci, koje odrede škole, posetiti fabriku i potom nešto uraditi na zadate teme", kazao je Čanča na konferenciji za novinare.
On je naveo da poslednja faza podrazumeva da 28. aprila, na svetski Dan bezbednosti i zdravlja, i 5. juna na Medjunarodni dan zaštite životne sredine budu proglašeni najbolji radovi učenika.
Prema njegovim rečima, kampanja "Rizici u mojoj školi" podrazumeva i izradu studije procene opštih i specifičnih rizika, a za "Zdraviju planetu" izradu kratke studije procene otpada koji nastaje u školi i organizovanje prikupljanja sekundarnih sirovina.
FAS projekat realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom. Član gradskog veća za vanprivrednu delatnost Boris Kovačević rekao je da je reč o društveno odgovornoj kompaniji, koja nizom aktivnosti doprinosi zaštiti životne sredine i bezbednosti na radu.
"Obaveza grada u ovim projektima je komunikacija sa svim osnovnim i srednjim školama budući da su učesnici ovih aktivnosti učenici sedmog razreda osnovnih škola i trećeg godine srednje škole i smatramo da je to najbolji uzrast, jer su to upravo generacije koje će čuvati i graditi ovaj svet", naveo je Kovačević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana