Tekst objavljen: 07.03.2015 5:10        


BEČ, 20. februara (Tanjug) - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i zamenik direktora Sekretarijata evropske Energetske zajednice Dirk Bušle postigli su napredak kada je reč o reorganizaciji Javnog preduzeća Srbijagas, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Energetske zajednice. Ministarstvo rudarstva i energetike i Sekretarijat dogovorili su, na jučerašnjem sastanku u Beogradu, akcioni plan prema kom će Srbi

EZ: Napredak u reorganizaciji Srbijagasa

BEČ, 20. februara (Tanjug) - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i zamenik direktora Sekretarijata evropske Energetske zajednice Dirk Bušle postigli su napredak kada je reč o reorganizaciji Javnog preduzeća Srbijagas, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Energetske zajednice.
Ministarstvo rudarstva i energetike i Sekretarijat dogovorili su, na jučerašnjem sastanku u Beogradu, akcioni plan prema kom će Srbijagas osnovati odvojeno pravno lice koje će biti zaduženo za distributivnu mrežu od marta 2015.
Nova kompanija će, kako se precizira, pre kraja maja dobiti licencu za upravljanje transportnim sistemom od Agencije za energetiku Republike Srbije.
Akcioni plan takodje sadrži konkretne korake za razdvajanje upravljačkih odgovornosti izmedju nove firme i matične kompanija Srbijagasa do 1. jula tekuće godine.
U skladu sa Zaključkom Vlade Srbije, predvidjeno je da se do 30. juna ove godine izvrši pravno i funkcionalno razdvajanje operatora gasnog transportnog sistema, čime će Srbija i praktično ispuniti medjunarodno preuzete obaveze, saopštilo je juče srpsko Ministarstvo rudarstva i energetike, posle sastanka Antića i Bušlea.
Na taj način će, kako je navedeno, biti stvoreni uslovi za otvaranje pregovora Srbije sa EU u oblasti energetike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana