Tekst objavljen: 11.03.2015 1:35        


BRISEL, 24. februara (Tanjug) - Francuska mora da poštuje budžetske propise Evropske unije, u suprotnom ona preti da ugrozi kredibiltet sistema o javnoj potrošnji zemalja članica, izjavio je predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum. "Ne mislim da treba da primenjujemo politiku dvostrukih aršina za male i velike zemlje...Od suštinskog značaja za kredibiltet budžetske evropske politike je da je i Francuska takodje po&scar

Evrogrupa: Francuska mora da poštuje budžetskih pravila

BRISEL, 24. februara (Tanjug) - Francuska mora da poštuje budžetske propise Evropske unije, u suprotnom ona preti da ugrozi kredibiltet sistema o javnoj potrošnji zemalja članica, izjavio je predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum.
"Ne mislim da treba da primenjujemo politiku dvostrukih aršina za male i velike zemlje...Od suštinskog značaja za kredibiltet budžetske evropske politike je da je i Francuska takodje poštuje, izjavio je Dajselblum pred Evropskim Parlamentom.
Evropska komisija je Francuskoj dala još vremena kako bi ispitala brojke ali takodje kako bi preduzela dodatne mere i dala još predloga koje će potom Komisija ispitata pre nego što sačini izveštaj početkom marta, objasnio je predsednik evrogrupe za nemačke novine Handelsblat.
List takodje navodi da Francuska želi da do 2018. odloži smanjenje budjetskog deficita na ispod tri odsto bruto domaćeg proizvoda na šta su obavezale sve članice evrozone.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana